Mindre styring har øget omstillingsparatheden i folkeskolen

Under coronakrisen opfandt landets folkeskoler rigtig mange gode, alternative og kreative løsninger i bestræbelsen på at understøtte elevernes læring og trivsel på distancen. Men den vigtigste læring fra det seneste år er, at mindre styring øger omstillingsparatheden.

I et debatindlæg i Altinget Uddannelse skriver Claus Hjortdal om den læring, folkeskolen tager med sig fra coronakrisen.
Om den imponerede omstillingshastighed skolerne udviste fra første nedlukning, og om hvad der skal til for, at forandringer kan ske.
Det seneste år har det været en nødvendighed, at politikerne lyttede til folkeskolerne og skabte rammer ud fra skolernes behov. Kort sagt at mange regler blev erstattet af få regler, og de rammer har vist, at folkeskolen på imponerende vis er i stand til at omstille sig og finde nye veje. 
Det er måske den vigtigste læring fra det seneste år.

Læs hele debatindlægget i Altinget 

Folkeskolen efter corona
Og efter så lang tid med ned og oplukninger af folkeskolen og deraf konstante forandringer er det også nødvendigt at sætte fokus på hvilket mindset og rammer, folkeskolen har brug for i tiden efter corona.

Derfor er Skolelederforeningen kommet med en række anbefalinger til, hvad folkeskolen har brug for i tiden efter sommerferien.
Vi har samlet anbefalingerne i en pjece: Folkeskolen efter corona 

Modelfoto: Klaus Holsting