Nu gælder det om at undgå smitte, så alle kan blive på skolerne

Om få dage må alle elever i folkeskolen vende fuldt og helt tilbage til klasseværelserne. Den store opgave bliver nu at holde smitte fra døren, siger Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal.

Som Skolelederforeningen havde opfordret politikerne til, bliver folkeskolerne helt genåbnet for alle elever fra den 6. maj.
”Vores ønske var, at alle elever kom fuldt tilbage inden sommerferien, så de får en ordentlig afslutning på skoleåret. Så det er en rigtig god nyhed”, siger Claus Hjortdal.

Den politiske aftale faldt på plads natten til tirsdag, og selvom det er endnu en ændring med kort varsel, vil skolerne gøre, hvad de kan, for at være klar til at tage imod eleverne, fortæller Claus Hjortdal:

”Skolelederne vil bestræbe sig på at være klar til torsdag, men der kan lokalt være udfordringer, som gør, at man fortsætter fjernundervisning et par dage yderligere”.

Opfordring til forældre
Det værste, der kan ske nu, er, at skolerne må lukke ned igen. Derfor mener Claus Hjortdal, at skolernes fokus vil være på at holde smitten fra døren:

”Vi skal holde meget fokus på afspritning, rengøring og test. Det værste ville være, at vi nu skulle til at lukke skoler ned, nu hvor vi lige er kommet tilbage,” siger Hjortdal og sender en opfordring til forældrene:

”Pas på børnene i fritiden, så de ikke kommer til at trække en smitte ind på skolen. Det er nødvendigt, for at skolerne kan forblive åbne”.

Læs aftalen om udmøntning af genåbning per 6. maj 2021

Modelfoto Klaus Holsting