OK21: Aftale klar for kommunalt ansatte

KL og de kommunalt ansattes organisationer er netop blevet enige om en overenskomstaftale for de kommende tre år. Skolelederforeningen er tilfreds med aftalen.

En ny overenskomst for landets cirka 500.000 kommunalt ansatte er kommet på plads natten til mandag.

Forliget forbedrer reallønnen for de kommunalt ansatte, siger Mona Striib, formand for Forhandlingsfællesskabet og forhandlingsleder på det kommunale område, i en pressemeddelelse:

"Vi har landet et 3-årigt forlig, hvor vi er lykkes med ikke bare at sikre, men også forbedre reallønnen for kommunalt ansatte. Det er sket på trods af nogle meget svære betingelser med corona og usikkerhed omkring økonomien.”

Ifølge Forhandlingsfællesskabet giver forliget generelle lønstigninger på 5,29 procent i perioden inklusive reguleringsordningen for de kommunalt ansatte.

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, er tilfreds med resultatet:

"Vi er glade for, at reallønnen er sikret for vores medlemmer," siger skoleledernes formand, som også hæfter sig ved, at der er afsat 0,5 procent til de enkelte organisationers forhandlinger med arbejdsgiverne.

"Nu skal vi arbejde på at sikre os, at lederoverenskomsten bliver forbedret yderligere. Vi har særligt fokus på vores mellemledere og de ledere med de laveste grundlønninger” siger Claus Hjortdal.

Organisationsforhandlingerne går nu i gang, og I Skolelederforeningen følger vi forhandlingerne og melder ud her på hjemmesiden, når der er nyt.

Protokollat, pressemeddelelse, beskrivelse af hovedelementer m.m. kan ses på Forhandlings- fællesskabets hjemmeside

Besøg også vores sektion her på hjemmesiden om OK21