Overvældende interesse for netværk for mellemledere på Fyn

Alle pladser blev revet væk, da Skolelederforeningen for nylig åbnede for tilmeldingen til en række nye netværk for fynske mellemledere i folkeskolen.

Ord til Handling. Sådan hedder Skolelederforeningen nye netværksinitiativ, der skal styrke videndeling på tværs af kommunegrænserne på Fyn.

I alt bliver der oprettet 10 netværk, og de 60 pladser blev revet væk med repræsentanter fra alle kommuner, fortæller initiativtager og næstformand i Skolelederforeningen Dorte Andreas.

 ”Det er en overvældende interesse, vi har oplevet for netværkene, og det viser, at vi har ramt et stort behov”, siger Dorte Andreas.

Målet med netværkene er at styrke folkeskolen på ved at skabe videndeling på tværs af kommunegrænser.

”Der er så mange gode eksempler på de enkelte skoler, og det er dem, vi skal have til at sprede sig som ringe i vandet”, fortæller Dorte Andreas.

Fagligt fællesskab
Når netværkene er rettet mod mellemledere og ikke de øverste ledere i folkeskolen, skyldes det, at mellemledere ofte sidder meget alene, og derfor savner et større fagligt fællesskab.

Maria Mygind Holm, der er afdelingsleder på Broskolen i Fåborg-Midtfyn Kommune, er en af de mellemledere, der nåede at få en plads i et netværk. Hun glæder sig til at få inspiration til sin hverdag:

”Jeg synes, jeg trænger til lederudvikling, og jeg ser frem til at møde andre, som er i samme båd. Jeg oplever, at vi leder meget forskelligt på skolerne, og jeg er sikker på, at vi kan lære meget af hinanden”, siger Maria Mygind Holm og uddyber:

”I denne coronatid kalder det på kompentencer som omstillingsparathed og tilpasningsduelighed i mit arbejdsliv, og det kunne være rart at høre fra andre mellemledere - afdelingsledere, hvordan de klarer sig igennem”.  

Afgørende rolle for elevernes læring og trivsel
Projektet er støttet af A.P. Møllers fond med 1,6 millioner kroner, og er et tilbud til alle mellemledere i alle fynske kommuner med undtagelse af Odense. 

”Skoleledere spiller en afgørende rolle for elevernes læring og trivsel, som er omdrejningspunktet for A.P. Møller Fondens donation til den danske folkeskole.  Der er ikke tvivl om, at også gruppen af mellemledere har brug for at indgå i stærke faglige fællesskaber, og det er en stor styrke ved projektet, at netværksdannelse og videndeling finder sted på tværs af skoler og kommunegrænser. Vi ser meget frem til at følge arbejdet”, siger Hans Kristian Kristensen, sekretariatsleder i A.P. Møller Fonden.

Læs mere om 'Ord til handling'