Netop udsendt: Vejledning omkring skoleudviklingssamtaler

Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort den ventede vejledning med information til skoler og kommuner vedrørende skoleudviklingssamtaler.

Fra det kommende skoleår er det slut med kvalitetsrapporterne i folkeskolen, som erstattes af årlige skoleudviklingssamtaler.

Den 29. oktober 2021 blev der indgået en bred politisk aftale om et fremtidigt evaluerings- og bedømmelsessystem. Aftalen kom i hus efter en proces, hvor skolens parter var inddraget.

I aftalen er der tydelige aftryk af Skolelederforeningens forslag – blandt andet fra foreningens 40 forslag til forenklinger i folkeskolen.

Skoleudviklingssamtalerne bygger på dialog mellem skoler og kommuner.

”Det er værd at bemærke, at skolelederen har initiativretten til at bringe udviklingsområderne ind i dialogen. Det betyder blandt andet, at de ting, der presser i hverdagen, og som I skal finde løsninger på, kan tages op her og drøftes med forvaltningen, som dermed også forpligtes til at medvirke til at tænke i løsninger og understøtte skolerne og jer som skoleledere i de udfordringer, I oplever,” siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.

I den netop udsendte vejledning findes foruden det lovmæssige også inspiration til at tilrettelægge arbejdet med skoleudviklingssamtaler.