Gratis undervisningsforløb til mellemtrinnet om grundlovsdag

GRUNDLOVSFESTEN vil have alle til at fejre grundlovsdag og tilbyder et gratis undervisningsforløb til mellemtrinnet. Forløbet lægger op til at holde grundlovsfest på skolen.

Grundlovsfesten er en ny bevægelse, der vil have alle i Danmark til at fejre grundlovsdag.

Initiativet begynder med børnene og samarbejder med udvalgte ildsjæle for at stable fester på benene over hele landet.

Også lærerne får mulighed for at undervise i emnet. Grundlovsfesten har i samarbejde med konsulentvirksomheden Forstå, som er en del af Lindhardt og Ringhof Uddannelse, lavet et gratis undervisningsforløb til mellemtrinnet.

Forløbet lægger op til at holde grundlovsfest på skolen, og eleverne skal blandt andet være med til at skrive en grundlovssang.

Forløbet findes her

I år får 30 fester på folkeskoler, friskoler, højskoler og efterskoler støtte fra Grundlovsfesten. De eneste krav til arrangørerne er, at eleverne skal være med til at bestemme indholdet - og festerne skal være sjove.

Til festerne vil børnene holde tale, bygge våbenskjolde, skrive grundlovssange, danse og tænde bål. Når grundlovsdag er fejret, er både børn og voksne forhåbentligt blevet beriget med et kærligt minde om en dag i fællesskabets og frihedens ånd. 

Bag Grundlovsfestgen står Foreningen 5. juni, der indeholder stærke meningsdannere såsom Bertel Haarder, Johanne Schmidt-Nielsen og Sørine Godtfredsen samt vigtige personer inden for skoleverdenen såsom Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal og Højskolernes formand Lisbeth Trinskjær.

Listen over alle medlemmer kan ses på grundlovsfesten.dk.

Grundlovsfesten er støttet af Nordea-fonden og Trygfonden.