Mere fællessang i folkeskolen

I dag deltog Claus Hjortdal i morgensang på Vesterbro Ny Skole. Skolelederforeningen bakker op om mere fællessang i folkeskolen og er med i initiativet Alle Kan Synge.

I morges havde formand Claus Hjortdal fornøjelsen af at synge dagen i gang med 100 elever fra 1. klassetrin og 250 forældre til morgensang på Vesterbro Ny Skole. 

Vesterbro Ny Skole er i gang med at afprøve en pædagogisk model, hvor fællessang indgår i hverdagen. Dagens morgensang var kulminationen på fire ugers korundervisning for eleverne fra 1. klassetrin. Sangen bragte store smil hos både børn og voksne. 

Sara Cort, skoleleder på Vesterbro Ny skole, bød velkommen til de glade sangstemmer.

Kulturminister Jacob Engel-Schmidt foreslår, sammen med Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye, at de danske folkeskoler genindfører morgensang. I Skolelederforeningen ser vi gerne flere kreative og musiske elementer tilbage i undervisningen, men ikke i form af obligatorisk morgensang. 

Claus Hjortdal er med i initiativet ”Alle Kan Synge”, som også er involveret i sangprojektet på Vesterbro Ny Skole.
"Vi vil være med til at bringe fokus på det unikke, som musik tilfører skolen, undervisningen, fællesskabet og den enkelte elev", fortæller Claus Hjortdal. 


Korleder Signe Sørensen styrede slagets gang, da skolens fire 1. klasser sang for forældrene.

Læs mere om Alle Kan Synge her