STUK slår fast: Skolelederne bestemmer skolens pædagogik

Kommunalpolitikerne kan ikke træffe beslutninger, der vedrører holddeling og pædagogik på kommunens folkeskoler. Det er skolelederne ansvar, viser en sag fra Vejen Kommune, og det glæder Skolelederforeningen.

Vejen Kommune gik for langt, da de lagde det ud som et budgetforslag, at klasseundervisning i de ældste klasser i kommunes folkeskoler skulle erstattes med virtuel undervisning og selvstudier. Det er en beslutning, der skal tages af den enkelte skoles skoleleder, erkender kommunen efter et møde med STUK.
Nu er budgetforslagene taget af bordet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

”Vi har haft en god dialog og et godt samarbejde med STUK. Hovedparten af de opmærksomhedspunkter vi drøftede, var tænkt ind i det oprindelige forslag. Men vi anerkender, at vi skulle have skønnet anderledes i forhold til, hvem der kan træffe beslutning om holddannelse. Det er nu præciseret, at den kompetence i denne kontekst ligger hos skolelederne, ikke hos politikerne”, siger Regin Holm Nielsen, der er afdelingschef for skole, kultur og fritid i Vejen Kommune.

I Skolelederforeningen glæder det formand Claus Hjortdal, at det bliver slået helt fast, at det er skolelederne på den enkelte skole, der har ansvaret for skolens pædagogik:

”Vi var bekymret for, om politikerne uhæmmet kunne skære ned på timetallet og skjule det som pædagogiske tiltag. Nu har vi STUKS ord for, at beslutninger om holddeling og pædagogik ligger hos den enkelte skoleleder”, siger Claus Hjortdal. 

 

Modelfoto Klaus Holsting