Unge har brug for noget andet end at spille FIFA

Partnerskabet Sammen om Fritiden er i dag på besøg på fritidstilbuddet Kvisten på Nørrebro i København.

Sammen med børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye og de øvrige parter i Sammen om fritiden har Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, i dag besøgt fritidstilbuddet Kvisten, som huser juniorklub, ungdomsklub og værksteder. 

Leder af Kvisten Christian Roikjer viste rundt. På besøget deltog desuden ph.d. og lektor ved RUC Maja Røn Larsen.

Besøget ledte deltagerne rundt til Kvistens forskellige værksteder; sy- og tekstil-, keramik- samt multiværksted.

Undervejs var der fokus på, hvordan Kvisten arbejder. Der blev fortalt om mødet imellem unge og voksne, som bruger deres hænder, det særlige ungdomsmiljø og spejling samt motivering til uddannelsesvalg. Deltagerne hørte også, hvordan Kvisten besøger virksomheder og om vejledning, elevpladser og fritidsjob.

Vi er glade for muligheden for et fælles besøg, så vi har en oplevelse som udgangspunkt til de drøftelser, der bagefter skal være i styregruppen for Sammen om Fritiden.

"Kvisten rummer og udvikler børn, unge og ældre i samme ramme. Der er et stærkt samarbejde med både skoler, ungdomsskoler og det omgivende samfund, som giver flotte resultater. Kernen er et samspil mellem en kommunal investering og dedikeret ledelse og medarbejdere", siger Claus Hjortdal.

Sammen om fritiden

  • Sammen om fritiden

    Partnerskabet Sammen om fritiden er et nationalt politisk samarbejde, som skal komme med anbefalinger vedrørende fritidspædagogik.

    Skolelederforeningen er med i styregruppen for Sammen om fritiden.