Private OK-forhandlinger: Realløn sikret

DI og CO Industri er blevet enige om ny overenskomst over de næste tre år for de cirka 240.000 ansatte på området. haendtrykred

Med forbedrede regler om barsel, vikarer, efteruddannelse og lønstigninger på mindstelønnen samt 2 % til den såkaldte frit-valgs-ordning (løn, pension eller frihed), er der for første gang i en årrække på det private arbejdsmarked lagt op til, at reallønnen bevares.

Det er samtidig et tegn på en gryende økonomisk optimisme i virksomhederne, der giver håb også for de kommende overenskomstforhandlinger på det offentlige arbejdsmarked.

I FOA vurderer forhandlingschef Mumme Thing, at overenskomsten samlet set vil udløse ca. 1,6 % -1,7 % i lønstigninger pr. år i tre-års-perioden.

Aftalen forventes vedtaget, når den nu skal til afstemning hos både arbejdsgivere og lønmodtagerorganisationer, og det er nærliggende at tro, at den vil danne model for de øvrige private overenskomstforhandlinger, der løber af stablen i 2014.

De offentlige forhandlinger OK'15, herunder Skolelederforeningens/LC-Lederforums, starter med opstilling af krav i løbet af sommeren, og selve forhandlingerne begynder ultimo 2014.

Arkivfoto: Colourbox