Åben skole og transport

Ny undersøgelse af transportløsninger i forbindelse med undervisning uden for klasselokalet og andre udadgående læringsaktiviteter kan inspirere andre kommuner og skoler skoledagrednyhedsbrev


Gode, billige transportmuligheder frem og tilbage spiller naturligt nok en rolle for den åbne skole – når eleverne skal uden for murene og besøge kulturinstitutioner, forsyninger, virksomheder eller foreninger i løbet af skoledagen.

I en undersøgelsen fra 'Nationalt netværk af skoletjenester' er der indsamlet erfaringer fra en række skoler, kulturinstitutioner og kommuner med hensyn til transportformer, pris, logistik, tidsforbrug og i det hele taget hvilke muligheder, der er for at besøge eksterne læringsmiljøer.

Ifølge rapporten har transporten betydning for, hvor meget skolerne benytter undervisningstilbud på kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer, som den åbne skole lægger op til – og kan nemt stå i vejen for realiseringen af den åbne skole.

Rapporten, der baserer sig på besvarelser fra 441 skoleledere og interviews med lærere fra folkeskolen, viser, at mange kommuner og skoler arbejder med spændende løsninger på transportudfordringen, der kan inspirere andre. Der gives 19 konkrete eksempler på transportløsninger.

Læs mere her