Arbejdsmiljøet er i særklasse på Broager Skole

Broager Skole vinder ArbejdsmiljøPrisen 2016. Skoleledelsen har gennem tæt samarbejde og dialog med medarbejderne skabt et godt arbejdsmiljø i en tid med store forandringer.

Der er lagt op til fest på Broager Skole. Skolen kan nu bryste sig af at have det bedste samarbejde om arbejdsmiljø blandt organisationer og virksomheder i hele landet.

Broager Skole vandt i kategorien for samarbejde om arbejdsmiljø på Arbejdsmiljørådets prisuddeling i dag den 24. november 2016. Det er første gang, en folkeskole er nomineret i samarbejdskategorien.

Skoleleder Claus Brink Christensen fra Broager Skole fortæller, at skolen har et stærkt trekløver, hvor skoleleder, arbejdsmiljørepræsentant og tillidsrepræsentant tilsammen styrker det gode arbejdsmiljø.

Åbenhed og dialog

Claus Brink Christensen peger på de forandringer folkeskolen har været igennem i de seneste år, og de nye arbejdsbetingelser lærerne har måtte vænne sig til, som en af de største udfordringer for arbejdsmiljøet.

”Det gav store sår hos medarbejderne, som jeg måtte konstatere, at jeg ikke kunne læge. Men vi kan ikke blive ved med at fokusere på det. Uanset hvor dybe sår, vi måtte have i os, så må vi acceptere, at nogle ting er et vilkår - og koncentrere os om de ting, vi kan gøre noget ved,” siger Claus Brink Christensen.

Han understreger, at åbenhed og dialog er et af de allervigtigste parametre for at fremme et godt arbejdsmiljø. Medarbejderne må gerne være sure og kritiske, men det skal være konstruktiv kritik.

Vigtigt med videndeling

At vinde arbejdsmiljøprisen - eller i det hele taget at være nomineret - er for Claus Brink Christensen en stor ære. Særligt fordi det var i skarp konkurrence med både private og offentlige virksomheder.

”Vi laver så mange gode ting i folkeskolen, og det er altid så svært at få fortalt de gode historier. Men vores afsæt er, at vi er stolte af den skole, vi laver, og medarbejderne der leverer varen. Derfor er det godt at få den anerkendelse og opmærksomhed, som følger med prisen,” siger Claus Brink Christensen.

Årets prisvinder opfordrer skoleledere til at blive bedre til at dele viden om det gode arbejdsmiljø med hinanden, ligesom lederne generelt er gode til at opfordre lærerne til at viden dele.

Det er ikke første gang, Broager Skole vinder en pris for sit arbejdsmiljø. I 2015 vandt skolen Sønderborg Kommunes arbejdsmiljøpris for bedste strategiske arbejde med det psykiske arbejdsmiljø.


Arbejdsmiljørådets begrundelse

  • Skolen vinder, fordi skolen har taget en vifte af metoder i brug for at håndtere den forandringsproces, skolen har været igennem. Arbejdsmiljøarbejdet har været forankret i trioen bestående af skoleleder, arbejdsmiljørepræsentant og tillidsrepræsentant. Gennem den vedvarende dialog og det aktive samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne er skolen lykkedes med at skabe en kultur præget af værdierne dialog, tillid, retfærdighed og samarbejde.

 

Se alle vinderne af ArbejdsmiljøPrisen 2016

FAKTA OM BROAGER SKOLE
Broager Skole er en kommunal folkeskole i Sønderborg Kommune. Skolen har pt. 610 elever - heraf en specialklasseafdeling på 30 elever - og dækker undervisning på 0. - 9. årgang. Skolen har 60 lærere, 15 pædagoger, hvoraf 4 udelukkende arbejder i skolens SFO og 5 administrative medarbejdere.

Foto: abejdsmiljoeprisen.dk