Læreruddannelsen: Flere ansøgere og mindre frafald

 

Færre dropper ud af læreruddannelsen - samtidig stiger antallet af ansøgere. Det er godt nyt og bedre end forventet, siger Claus Hjortdal.

En ny evaluering viser, at optagelsessamtaler til læreruddannelsen er med til at sænke frafaldet på uddannelsen.

Danske Professionshøjskoler og Styrelsen for Videregående Uddannelse har lavet evalueringen i kølvandet på, at der på læreruddannelsen er indført et karakterkrav på 7 suppleret med optagelsessamtaler for ansøgere med karaktergennemsnit under 7.

Evalueringen viser, at frafaldet er faldet fra 17 % i 2012 for de studerende på første studieår til 13 % i 2014.

Samtidig viser helt nye tal, at der er en stigning i antallet af kvote-2 ansøgere til læreruddannelsen. For andet år i træk oplever uddannelsen en stigning i søgningen gennem kvote 2. På landsplan er stigningen til uddannelsen på 19,4 procent blandt første prioritetsansøgere, og samlet har uddannelsen fået 4.893 ansøgninger gennem kvote 2 mod 4.193 i 2015.

Fristen for at søge ind på læreruddannelsen under kvote 2 var tirsdag 15. marts 2016.

"Det ser ud til, at den uheldige udvikling er vendt. Det er en god nyhed, at optagelsessamtaler tilsyneladende sænker frafaldet, og at det faglige niveau samtidig er hævet," siger Claus Hjortdal.

Der er grund til optimisme på trods af, at en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udarbejdet i samarbejde med Danmarks Lærerforening viser, at omtrent hver fjerde med en læreruddannelse har valgt grundskolen fra.

"Der kan være mange årsager til, at læreruddannede ikke har job i grundskolen. Læreruddannelsen kan bruge til rigtig meget, og mange vælger at bygge videre på uddannelsen eller at undervise andre steder end grundskolen," siger Claus Hjortdal.

Kilde: Berlingske, folkeskolen.dk, www.uc-dk.dk

Foto: Colourbox.dk