Spiseforstyrrelser: Den tidlige indsats er afgørende

”Man skal handle så tidligt som muligt. Det er specielt piger, der har problemer med anoreksi, og det sker ofte i pigegrupper, hvor man kan sætte ind over for de grupperinger, der lægger pres på hinanden, og få fat i forældrene.”  

I skolerne er man opmærksom på problemer med spiseforstyrrelser, siger skoleledernes formand Claus Hjortdal, som en kommentar til en ny undersøgelse fra Børnerådet.

Undersøgelsen viser, at næsten hver fjerde pige i 9. klasse har et forhold til mad, der er så præget af kontrol, at de er i fare for at udvikle en decideret spiseforstyrrelse.

Når skolerne får fornemmelsen af, at et barn har et usundt forhold til mad, drøfter lærerne problemet med forældrene og hjælper med vejledning og råd, fortæller Claus Hjortdal.

Undersøgelsen, som er foretaget blandt 1.400 elever i 9. klasser, viser, at 18 procent af de adspurgte piger ofte eller meget ofte er på slankekur. 11 procent har kastet op for at komme af med det mad, de har spist. Og over halvdelen af dem med risikoadfærd for spiseforstyrrelser har skadet sig selv med vilje.

Læs mere om undersøgelsen her

Kilde: Ritzau

Foto: Colourbox