Vi taler folkeskolens sag – se med!

TV2 bringer torsdag aften kl. 20 udsendelsen ’Flugten fra folkeskolen’. I den forbindelse kommenterer Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal på, at en stigende andel elever går i frie/private skoler.

Claus Hjortdal er med i TV2 nyhederne/News fra morgenstunden som optakt til udsendelsen 'Flugten fra folkeskolen'.

Efter udsendelsen deltager Claus Hjortdal i en debat om folkeskolens fremtid i TV2 News kl. 20.50, hvor også skolepolitiske ordførere, en forsker, repræsentanter fra fri/privatskolerne og elevernes formand er med.

Op mod 18 procent af landets skoleelever går i dag i frie/privatskoler, og fravalget af folkeskolen er af forskellige årsager stigende. Claus Hjortdal vil bl.a. pointere: 

  • Hvis udviklingen fortsætter med et fravalg af folkeskolen, mister vi et særdeles vigtigt fælles referencepunkt for vores samfund, som ikke kun er for skolen, men for livet…

  • Hvis forældre skal vælge folkeskolen til deres børn, skal folkeskolen være det bedste valg, og det bliver den kun, hvis den prioriteres politisk-økonomisk - og ikke det modsatte

  • Arbejdsfordelingen er skæv, når de frie/private skoler ikke nødvendigvis løfter de samfundsopgaver, folkeskolerne til gengæld skal via elevoptaget, reformen, inklusion mv. 

Skolelederforeningen har fornylig taget initiativ til projektet Folkeskolen. Vores. Hele livet for at sikre, at folkeskolen også fremover er den vigtigste samfundsdannende institution, som forældre og elever naturligt har som førstevalg.

Vi har fået et klart ja fra UVM, KL, DLF, BUPL, B&U-chefer, Skole og Forældre og Danske Skoleelever om at gå sammen i en alliance om den betydning, skolen har som basis for demokrati, tolerance, mangfoldighed og sammenhængskraft. Læs mere her

Sammen vil vi – siden også med repræsentanter fra erhvervsliv og de andre interessenter, vi ved også vil tage ejerskab til folkeskolen – få fortalt de mange gode historier fra skolerne, så vi får udviklingen vendt og igen øget elevtilgangen til folkeskolen.

Følg med!

  •  ... på TV2 i morgen og her på foreningens hjemmeside

  •  Tag selv del i debatten på foreningens Facebookside (Skolelederne) og på Twitter (@skolelederOrg) samt med #voreshelelivet