Information til skoleledelsen vedrørende coronavirus / covid-19

Vi opdaterer løbende denne side med information og vejledning, som kan være nyttig for skoleledelsen i forbindelse med coronavirus/covid-19. Nederst på siden findes en linksamling til brug for at søge yderligere information.

BRUG FOR YDERLIGERE VIDEN? NEDERST PÅ DENNE SIDE FINDES EN LINKSAMLING.

------

Opdateret 26. oktober 2020

Brobygning for landets skoleelever aflyses

Ikke mindst på baggrund af Skolelederforeningens kritik af, at lovkravet om, at 9.-10. kl. elever skal i brobygning i en tid med voksende Corona-smitte, aflyses nu brobygningsforløb.

Læs mere

------

Opdateret 25. oktober 2020

 

Covid-19: Nyt fra regeringen og børne- og undervisningsministeren

Regeringen informerede på et pressemøde fredag aften om en række nye tiltag for at forebygge smittespredningen i samfundet. I dag søndag fortalte børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et nyt pressemøde, at regeringen vil gøre sit yderste for at undgå at lukke daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

------

Opdateret 1. oktober 2020

Internationalt fokus på Covid-19-håndtering i danske skoler

Der har været stor interesse - også internationalt - for, at det er lykkedes lærere, pædagoger og ledelse på de danske folkeskoler at manøvrere gennem en lukning, to genåbninger og nu altså sporadiske hjemsendelser elever og klasser.

Læs mere

------

Opdateret 1. oktober 2020

Nyt fra Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet har opdateret siden med Covid-19 relaterede spørgsmål og svar. 
Der er blandt andet opdateret spørgsmål/svar omkring 'Rammer for undervisning m.m.' herunder spørgsmålet: Hvilke former for aktiviteter i skoler og fritidstilbud er undtaget fra forsamlingsforbuddet på 50 personer? (Opdateret 25. september 2020)

Under emnet 'Fravær' er spørgsmålet/svaret 'Hvilke regler gælder, hvis en underviser har COVID-19 relateret fravær, for eksempel har COVID-19, venter på test eller testsvar eller er hjemme med barn, der er hjemsendt?, opdateret 29. september 2020.

Også under emnet 'Generelt' er der opdaterede spørgsmål/svar omkring sociale arrangementer og lejrskoler, studieture m.v. (Opdateret 26. september 2020)

Find disse samt andre opdaterede spørgsmål/svar her

------

Opdateret 24. september 2020

Brev til skolelederne fra ministeren: Hjælp med at få budskaber om Covid-19 ud til børn og forældre

Børne-og undervisningsministeren har sendt et brev til landets skoleledere m.fl. i kølvandet på, at vi her i landet oplever et stigende antal smittede. I brevet opfordrer ministeren til at hjælpe med at få centrale budskaber ud til alle børn, unge og forældre.

Læs mere her

------

Opdateret 24. september 2020

Fælles brev til 3 ministre: Giv pædagoger og lærere hurtigere adgang til test og svar

I en fælles henvendelse efterlyser BUPL, Lederforeningen i BUPL, Danmarks Lærerforening samt Skolelederforeningen den samme hurtige adgang til Covid-19-test og svar for pædagoger og lærere som medarbejderne i andre samfundskritiske funktioner.

Læs mere her

------

Opdateret 22. september 2020

Nyt fra Sundhedsstyrelsen: Anbefaling omkring aflysning af sociale aktiviteter

Sociale arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelses­institutioner bør aflyses i den kommende tid, skriver Sundhedsstyrelsen i en nyhed.

Læs nærmere om, hvilke arrangementer på dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud og ungdoms- samt videregående uddannelser, der er tale om.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen

Læs også mere på uvm.dk, som har opdateret teksten om 'sociale arrangementer' under sektionen 'spørgsmål og svar'

------

17. september

Opdaterede retningslinjer ved enkelttilfælde af smitte hos børn og elever

Sundhedsstyrelsen har i dag offentliggjort en ny version af deres retningslinjer for skoler, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner.
Læs mere

------

Opdateret 9. september 2020

Covid-19: Efter hjemsendelse - sådan er det gået på fire coronaramte skoler

Skolelederforeningen har talt med fire kolleger, som her deler deres erfaringer om at vende tilbage til hverdagen efter at have sendt elever og personale hjem for at hindre smittespredning af Covid-19.
Læs mere

------

Opdateret 9. september 2020

Covid-19: Information om aflysning af sociale arrangementer på skoler i 18 kommuner

Antallet af smittede med Covid-19 stiger i øjeblikket i Københavnsområdet og Odenseområdet, og myndighederne anbefaler nu, at skolerne i hovedstadsområdet og i Odense aflyser alle sociale arrangementer. Få mere information i artiklen.
Læs mere

------

Opdateret 18. august 2020

Covid-19: Gode råd fra kolleger - det kan du gøre, hvis coronaen rammer

Flere steder i landet er skoleåret startet uroligt, fordi lærere eller elever er konstateret smittet med coronavirus. To skoleledere, der lige nu står med problematikken, fortæller, hvordan de har oplevet situationen - og hvordan de har taklet den.
Læs mere

------

Opdateret 6. august 2020

Claus Hjortdal: God skolestart

Velkommen tilbage efter en velfortjent ferie ovenpå et hektisk forår og forsommer. På landets skoler er skoleledere, lærere og pædagoger lige nu ved at forberede det kommende skoleår, og i næste uge vender også eleverne tilbage til skolen. I den anledning ønsker Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal alle en god - og sikker - start på skoleåret.

Læs mere

------

Opdateret 4. august 2020

Skoleåbning og Corona

Ikke mindst i dagene op til skolestart har medierne interesse for skolernes åbning i en tid med stigende smittetryk.

Foreningens formand Claus Hjortdal har i TV2 News i morges kommenteret på bl.a. nogle læreres bekymring vedr. smitte, masker og retningslinjer.

Læs mere

------

Opdateret 2. juli 2020

Regler og retningslinjer fra den 1. august er nu udstedt i ny bekendtgørelse

Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort bekendtgørelsen, der gælder fra 1. august.

Læs mere 

------

Opdateret 29. juni 2020 kl. 10

Sommerhilsen fra formanden: I har ydet en fantastisk indsats

"Skoleåret 2019/20 har været et særligt år. Det har været et historisk år - et anderledes, spændende, udfordrende og arbejdsmæssigt hårdt år. Herfra skal lyde en kæmpe stor tak til jer alle - og ønsket om en god sommer," siger Claus Hjortdal i en sommerferiehilsen til Skolelederforeningens medlemmer.

Se og hør hele videoen her

------

Opdateret 22. juni 2020 kl. 15

Ny undersøgelse af ledervilkår under Covid19

Fagbevægelsens Hovedorganisations Lederforum, hvor Claus Hjortdal er talsperson, har besluttet at sætte fokus på ledernes oplevelser, vilkår og erfaringer fra tiden under Covid19. Deltag i undersøgelsen.

I disse dage sendes et spørgeskema ud til lederne i Fagbevægelsens Hovedorganisation, herunder til Skolelederforeningens medlemmer.

Undersøgelsens formål er at få mere viden om, hvordan lederne har opfattet perioden under Covid-19-pandemien. Undersøgelsens resultater skal anvendes i arbejdet for at forbedre ledernes rammer og vilkår i den offentlige sektor.

Læs mere her, hvor du også kan deltage i undersøgelsen 

------

Opdateret 19. juni 2020 kl. 19

1 meter-afstandskravet kan fraviges i skolerne

Børne- og Undervisningsministeriet har netop udsendt de retningslinjer, som vil gælde for landets folkeskoler m.fl. pr. 1. august 2020. Med visse forbehold lempes afstandsreglerne, så det fx igen kan blive muligt at samle en hel klasse i ét lokale. Samtidig vil det igen være de almindelige bestemmelser i lovgivningen – og ikke nødbekendtgørelsen - der gælder.

”Med de retningslinjer, som har været gældende i perioden med covid-19 har det været rigtig svært at drive skole. Det er derfor positivt, at forholdene for at drive skole nærmer sig det normale – selv om der stadig er restriktioner. Vi har tidligere meldt ud, at skolerne har behov for at kunne samle en klasse i ét lokale, så vi er glade for, at der nu skabes muligheder for det,” siger Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand.

Læs mere

------

Opdateret 17. juni 2020 kl. 10.40

Skolerne har behov for afklaring om næste skoleår NU

Landets folkeskoler har akut behov for at kende de sundhedsmæssige retningslinjer. Det skyldes, at planlægningen af det kommende skoleår ellers kan blive stærkt problematisk, vurderer Skolelederforeningen. Foreningen håber, at det fra august bliver muligt med en skoledag, som i højere grad ligner skoledagen inden covid-19.

Skolerne er allerede nu næsten færdige med at få skemalægning, ressourcefordeling og personalebemanding samt meget mere til at falde på plads for næste skoleår. Derfor er det helt urimeligt, at skolerne endnu ikke kender de sundhedsmæssige retningslinjer, som gælder fra august, mener Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal:

"Det strammer meget til ude på skolerne, eftersom der kun er meget kort tid til, at den praktiske planlægning skal være færdig. Derfor er det nødvendigt at kende retningslinjerne, så skoleledelsen sammen med skolens personale kan skabe en så tryg og god skolestart for elever og forældre som overhovedet muligt."

Læs hele teksten

------

Opdateret 11. juni 2020 kl. 14.40

Skoler må afvise børn efter ferie

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet bør skoler og institutioner afvise børn, der har været på ferie i frarådede lande. Skolelederforeningen er enig i vurderingen.

Læs mere

------

Opdateret 10. juni 2020 kl. 14.30

Covid-19: Opdaterede spørgsmål og svar på uvm.dk

Børne- og Undervisningsministeriet har opdateret hjemmesidesektionen med spørgsmål og svar om ’Genåbning og generelt’ samt sektionen 'Grundskolen'. Find information om rejser til udlandet, fravær i forbindelse med udlandsrejse samt fejring af uddannelsesafslutning m.m.

Læs mere

------

Opdateret 9. juni 2020 kl. 15

Bekendtgørelse forlænges til 1. august

Bekendtgørelsen om lukning og gradvis, kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler og institutioner, som hidtil har haft 8. juni 2020 som udløbsdato, er netop forlænget til 1. august 2020. Det fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.
Læs mere

------

Opdateret 8. juni 2020 kl. 14

Retningslinjer for dimission m.m.

I sidste uge valgte regeringen og folketingets partier at give mulighed for fejring af afslutninger på uddannelser som translokation, dimissioner og lignende arrangementer.
Børne- og Undervisningsministeriet har nu udsendt de nærmere retningslinjer.
Find retningslinjerne her

------

Opdateret 29. maj 2020 kl. 14

"Danmarkshistoriens største skoleudviklingseksperiment"

Sådan betegner Claus Hjortdal den tid, folkeskolen står i lige nu.
"Skolerne laver masser af spændende, anderledes ting. Noget har virket, og noget skal sorteres fra. Men målet er, at når vi engang hen på efteråret begynder med en mere almindelig folkeskole, så har vi skabt en ny balance mellem den gamle reform og de nye elementer, vi har lært af."
I videoen uddyber Claus Hjortdal, hvorfor vi bør lære af de erfaringer, vi gør os nu.

------

Opdateret 26. maj 2020 kl. 14:50

Det bør vi lære af coronakrisen!

Vi bør tage erfaringerne med os videre, når samfundet bliver normalt igen, sagde Claus Hjortdal til DR Nyheder tidligere i dag.
"Vi har haft en periode i skolen, hvor vi har været bundet af stramme rammer, men ikke af faglige krav - dem har vi selv fået lov til at bestemme - og det er bestemt interessant, hvad der er lykkedes og ikke lykkedes, og så få det bedste med fremover," siger Claus Hjortdal.
Han hæfter sig blandt andet ved, at elementer fra skolereformen om fx bevægelse og udeskole er kommet ind i skolen på en ny måde.
"Det er interessant, hvad er det, der giver en bedre motivation, en større glæde, mindre konflikt og bedre læring. Derfor har vi kontaktet både Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen for at sige: Der sker noget nu, det må vi ikke lade løbe ud i sandet. Lad os kigge på de elementer, som nu begynder at virke. Lad os prøve at se, om vi ikke kan udvikle skolen på baggrund af det.

------

Opdateret 19. maj 2020 kl. 15.25

Spørgsmål/svar om skolernes genåbning fase II

 • Har I nogle tips til hvordan jeg som forælder bedst mulig forbereder min søn (8. klasse) til mødet med en ny hverdag i morgen?
 • Vil der være tale om en slags "nødundervisning" indtil ferien starter?
 • Må man gå på kompromis med afstandskrav for indendørs undervisning for at få plads til alle klassens elever i lokalet? Dvs mindre end 1 m. ml elever og 2 m. fra underviser til forreste bordrække

Spørgsmålene var mange, da næstformand Dorte Andreas søndag eftermiddag svarede på spørgmål fra DR.DK's brugere sammen med næstformand i Skole og Forældre Cecilie Harrits og lærer Jakob Gislund, Skolecenter Hirtshals.

Læs alle spørgsmål og svar

------

Opdateret 19. maj 2020 kl. 15

Ny inspiration til nødundervisning for elever i 6.-10. klasse

Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort et overblik over frit tilgængelige undervisningsforløb, der er velegnede til fjernundervisning eller til undervisning, der veksler mellem tilstedeværelse på skolen og undervisning hjemmefra.

Læs mere

------

Opdateret 19. maj 2020 kl. 14

God 'skolestart'

Så lykkedes det at få de ældste elever tilbage i skolen - de har været savnet!
Fra i går begyndte de første skoler rundt omkring i landet at modtage eleverne fra 6.-9./ og 10. klasse - og flere følger de kommende dage og i næste uge.
Og selv om det var uden håndtryk og kram, var der gensynsglæde.
Eleverne mødte ind til en ny og anderledes skoledag med afstand, håndsprit, holdopdeling, undervisning i gymnastiksale, forskudte mødetider og meget mere.
Tak til Tovhøjskolen i Aarhus, Funder-Kragelund Skole i Silkeborg, Nysted Skole i Guldborgsund, samt Hjalleseskolen og Tarup Skole i Odense for at dele billeder fra dagen.

------

Opdateret 18. maj 2020 kl. 8

Velkommen tilbage til de ældste elever!

De ældste elever kan fra i dag igen vende tilbage på skolerne - efter mange uger med undervisning hjemme foran computeren.
Fra i dag er de første skoler klar til at modtage eleverne igen.
"Det betyder rigtig, rigtig meget både for skolen og for eleverne. Skolerne trænger til at få dem tilbage, og eleverne trænger til at vende tilbage. Det har vi glædet os til," sagde Claus Hjortdal, formand, til DR Nyheder her til morgen.
Er der acceptabelt, at der vil være forskel fra skole til skole, og at fx timetallet for de ældste elever vil svinge fra skole til skole?, blev Claus Hjortdal spurgt på DR Nyheder:
"Det er i høj grad acceptabelt, for vilkårene er meget forskellige for, hvordan man har mulighed for at løse opgaven. Vi skal stadig undervise de yngste elever, og selv om afstandskravet er reduceret til en meter, så er der stadig fysiske udfordringer med lokaler - samt anden praktik og logistik, der skal gå op."

------

Opdateret 15. maj 2020 kl. 15.10

På søndag svarer vi på spørgsmål om genåbningens fase 2

På søndag sidder næstformand Dorte Andreas klar til at svare på spørgsmål fra DR.DK's brugere om genåbningen for de ældste elever. Det gør næstformanden sammen med skolelærer Jakob Gislund fra Hirtshals i Nordjylland og Cecilie Harrits næstformand i Skole og Forældre.
Det foregår på DR.DK's sektion 'Tæt På' søndag den 17. maj fra kl. 16.30-17.30.

Hold øje på dr.dk

------

Opdateret 15. maj 2020 kl. 15.10

UMV og Sundhedsstyrelsen udsender nærmere information til skolerne

Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen har i dag udsendt nye dokumenter, som samler og uddyber retningslinjer og anbefalinger i forbindelse med fase II af genåbningen af skolen.

Læs mere 

------

Opdateret 14. maj 2020 kl. 9.40

Genåbningens fase II: Retningslinjer fra UVM kom sent og er utilstrækkelige

Med kun to arbejdsdage til genåbningen af folkeskolerne fra på mandag for de ældste elever, udsendte Børne- og Undervisningsministeriet i går eftermiddag deres længe ventede retningslinjer til skolerne. Claus Hjortdal efterlyser klarere retningslinjer.

Læs mere

------

Opdateret 13. maj 2020 kl. 15

Genåbningens fase II: Retningslinjer fra UVM ventes at komme i dag – det er i 11. time

Skolelederforeningen arbejder på, at folkeskolerne får mere konkrete rammer og retningslinjer for bedst muligt at kunne åbne for 6.-9/10. klasse fra på mandag. Og der er fra UVM nu givet tilsagn om, at de vil komme senere i dag, men det er i 11. time. Og det er ikke godt nok. Det betyder, at der vil være færre, der kan være klar til at genåbne fra på mandag.

Læs mere

------

Opdateret 12. maj 2020

Ny undersøgelse: Specialskoleledelse i genåbningens dage

En ny undersøgelse blandt ledere og mellemledere på specialskoler i Danmark kortlægger, hvordan de vurderer, at genåbningens fase I er forløbet. Det viser sig overordnet, at specialskolelederne har oplevet perioden med genåbning som: Overkommelig…

Læs mere

------

Opdateret 11. maj 2020 kl. 14:55

Covid-19: Københavnske skoleelever indtager Parken

Mandag morgen rykkede københavnske skolelever ind i midlertidige klasselokaler i Telia Parken på Østerbro.
Læs mere

------

Opdateret 11. maj 2020 kl. 13.15

Hvad betyder de nye afstandskrav for muligheden for at få de store klasser tilbage på skolerne?
Det svarede Claus Hjortdal på tidligere i dag i DR P1 Morgen.
"De nye retningslinjer gør en stor forskel for skolerne. De tidligere 2 meter betød, at vi måtte sænke antallet af elever i klasselokalerne, fordi der kun var plads til få elever. Nu får vi plads til langt flere elever i lokalerne."
"Nu går skolelederne i gang med arbejdet med at få det til at gå op," siger Claus Hjortdal, som i indslaget peger på, at der stadig er udfordringer med personalekapacitet og logistik.

Hør indslaget ca. 56 minutter inde i udsendelsen

------

Opdateret 10. maj 2020 kl. 19

Covid-19: Afstandsregler ændres

Nye sundhedsmæssige retningslinjer er netop blevet offentliggjort: Kravet om 2 meters afstand bliver ændret til 1 meter. Der er dog situationer, hvor de 2 meter stadig vil være gældende.
(opdateret 11. maj kl. 8:50): Børne- og Undervisningsministeriet oplyser mandag morgen, at der for eksempel bør være 2 meters afstand mellem lærere og den forreste række i klasselokalet, mens det er tilstrækkeligt med 1 meters afstand mellem eleverne.

Læs mere

------

Opdateret 8. maj 2020 kl. 10.15

Vi svarer på spørgsmål på dr.dk 'Tæt på' i dag!
Klokken 11.30 er næstformand Dorte Andreas klar ved tasterne for at svare på spørgsmål fra dr.dk's brugere.
I dag handler det om genåbningen for 6.-10. klasse.
Med er også Cecilie Harrits, næstformand i Skole og Forældre.
Det foregår her

------

Opdateret 8. maj 2020 kl. 10

Politisk enighed om at genåbne skoler for de ældste elever

Mandag den 18. maj kan de ældste elever møde i skole igen. Det meddelte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde torsdag aften inden bededagsferien. Hun understregede dog samtidig, at ”intet bliver, som det plejer.” Skolelederforeningen glæder sig over, at de ældste klasser nu får mulighed for at vende tilbage til skolen.

Læs mere 

------

Opdateret 4. maj 2020 kl. 16.05

Claus Hjortdal: Politikerne må tage ansvaret for beslutning om udvidet åbning

"Det må være politikerne, som skal træffe beslutninger på baggrund af sundhedsmyndighedernes krav og forventninger – ikke den enkelte skoleleder.” Det siger Claus Hjortdal som en kommentar til, at et flertal uden om regeringen vil give skoler lov til at lave lokale løsninger, så de ældste børn kan komme tilbage i skole.

Læs mere

------

Opdateret 4. maj 2020 kl. 16.05

Den gode skolestart i en coronatid - vi svarer på spørgsmål i aften!

Klokken 19:30 mandag aften svarer næstformand Dorte Andreas på spørgsmål om, hvordan man kan hjælpe sit barn til en tryg skolestart i denne tid.

Det sker på magasinet Vores Børns Instagram profil, hvor der kan stilles spørgsmål undervejs.

Se med her

------

Opdateret 4. maj 2020 kl. 15.40

Webinarer om ledelse i en krisetid

I denne tid med covid-19 tilbyder Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse en række forskningsbaserede webinarer om offentlig ledelse.

Læs mere

------

Opdateret 4. maj 2020 kl. 15.35

Coronahjælp fra Dansk Skoleskak/Trygfonden

Skoleskak Live! er Dansk Skoleskak's “corona-undervisning”, som er et gratis tilbud til klasser/grupper i skolen og elever, der fortsat er hjemme.

Læs mere

------

Opdateret 4. maj 2020 kl. 11.15

Ny undersøgelse: Skoleledere klar til en mindre, gradvis åbning

Skolelederforeningen har lavet en stor undersøgelse blandt foreningens medlemmer for at kortlægge, hvordan landets skoleledere vurderer, at en yderligere genåbning af folkeskolerne kan ske. Undersøgelsen viser også, hvordan skolelederne har oplevet perioden med genåbning af skolerne for 0.-5. klasse.

Læs mere

------

Opdateret 29. april 2020 kl. 15.50

Folketingets partier har indgået en aftale om hjælp til sårbare grupper og unge

Initiativer for ca. 215 mio. kr. skal sikre, at socialt udsatte børn og voksne og mennesker med handicap kan komme bedst muligt igennem tiden med covid-19. Det skriver Undervisningsministeriet på deres hjemmeside.
Læs mere

------

Opdateret 29. april 2020 kl. 14.55

Nyt fra Sundhedsstyrelsen – vejledning og retningslinjer opdateret

Sundhedsstyrelsen har opdateret sin vejledning blandt andet med en præcisering omkring hvor ofte, der skal vaskes hænder samt præcisering af retningslinjerne for forældreledsagelse ved fx indkøring af nye børn m.m.

Læs mere

------

Opdateret 29. april 2020 kl. 13.55

Gratis afstandsmarkeringer og hygiejneplakater til skoler

Som en hjælp til landets folkeskoler tilbyder dagligvarekæden Lidl nu landets folkeskoler afstandsmarkeringer til opsætning på gulvarealer. Også virksomheden Brave tilbyder hygiejneplakater til skolerne. Begge dele er gratis.

Læs mere

------

Opdateret 27. april 2020 kl. 16.55

Afsluttende standpunktskarakterer skal gives 10.-15. juni

De afsluttende standpunktskarakterer træder i stedet for prøvekaraktererne i de fag, hvor prøven er aflyst, og UVM har udsendt en vejledning om afgivelse af afsluttende standpunktskarakterer i 9. og 10. klasse i grundskolen.
Afgangsprøverne i 9.-10. klasse er som bekendt aflyst for sommerterminen i skoleåret 2019/20.
Det er nu sket formelt.
Læs mere

------

Opdateret 27. april 2020 kl. 16.50

Midlertidige regler om UPV

Eleverne i 8. klasse skal ikke uddannelsesparathedsvurderes ved skoleårets afslutning. Elever i 9. og 10. klasse skal stadig have foretaget deres afsluttende UPV - her skal tilretninger af UPV'en ske i juni.
Det fremgår af en orientering som Undervisningsministeriet/Styrelsen for Undervisning og kvalitet har udsendt.
Læs mere

------

Opdateret 27. april 2020 kl. 14.25

Undersøgelse: Ledelse af digital forandring i en krisetid - Hvordan gør du?

Kan skolelederne lære noget af covid-19-krisen? Det vil en ny undersøgelse fra Københavns Professionshøjskole se nærmere på.

Læs mere om undersøgelsen og find link til at deltage her

------

Opdateret 23. april 2020 kl. 14.20

Nødundervisning: Skolerne vokser med opgaven

Danmarks Lærerforening har netop offentliggjort en undersøgelse af nødundervisningen under coronakrisen. Den peger på bekymringspunkter særligt i forhold til udsatte elever, men der er også positive tendenser, mener Skolelederforeningen.

Læs mere

------

Høringssvar: Bekendtgørelse om aflysning af prøver m.m. i forbindelse med covid-19

Opdateret 22. april 2020 kl. 13.40

I et høringssvar vedr. bekendtgørelse om aflysning af prøver m.m. i forbindelse med covid-19 reagerer Skolelederforeningen på, at man vil bevare sprogprøverne i børnehaveklasserne og i andre klasser for tosprogede elever på udvalgte skoler. Det finder skolelederforeningen ufornuftigt og uheldigt.

Læs høringssvaret her

------

Opdateret 20. april 2020 kl. 14.40


CORONA: Det gode arbejdsmiljø på skoler og uddannelsesinstitutioner

BFA, BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø, har samlet gældende vejledninger fra Sundhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet samt relevante råd og materialer for skoler og andre uddannelsesinstitutioner i denne tid.

Læs mere

------

Opdateret 17. april 2020 kl. 13.10

Nyhedsbrev
Genåbning: Vi ønsker elever, forældre og skoler en god genåbning og gode skoledage

Læs vores nyhedsbrev med information om skoler og covid-19

------

Opdateret 17. april 2020 kl. 11.30

Vi svarer på spørgsmål om skolernes genåbning!

Onsdag den 15. april var næstformand Dorte Andreas klar ved tasterne for at svare på spørgsmål fra dr.dk's brugere. Det gjorde hun sammen med skolelærer Jakob Gislund fra Hirtshals i Nordjylland samt far og hovedbestyrelsesmedlem i Skole og Forældre Toke Arndal fra Assens på Fyn.

Kan I få børnene til at vaske hænderne i det omfang, man mener, at det er nødvendigt? 2. Kan I få et fagligt indhold ind i skoledagen med udeskole og fokus på hygiejne?

Læs spørgsmål og svar her 

------

Opdateret 16. april 2020 kl. 15.15

Nyt undervisningsforløb om Corona

”Corona på skemaet” er tre nye undervisningsforløb til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet i samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet og forlaget Alinea.

Læs mere

------

Opdateret 15. april 2020 kl. 14.55

Covid-19 information på 25 sprog til skole/hjem-kommunikation

Interesseorganisationen Mino Danmark har oversat officielle meddelelser og informationer fra de danske myndigheder.

Læs mere

------

Opdateret 15. april 2020 kl. 13.50

CORONA: Vil smitte på arbejde udløse arbejdsskadeserstatning?

Forhandlingsfælleskabet og CFU, som er sammenslutningerne af fagforbund for ansatte i staten, regionerne og kommunerne, efterspørger klare retningslinjer for arbejdsskadeerstatning i tilfælde af smitte med COVID-19.

Læs mere 

------

Opdateret 15. april 2020 kl. 12.50

Genåbning: Kan man være flere steder på en gang?

Næppe – og så dog alligevel i en tid, hvor skolerne genåbner, hvor der mangler bemanding og en løsning kan være at bruge læringsrobotter.

Kim Normann Andersen, professor og studieleder for it-uddannelserne på CBS, har sendt inspiration til landets skoler.

Læs mere

------

Opdateret 15. april 2020 kl. 11

Rigtig god skoledag til skoler, elever og forældre!
Der arbejdes hårdt på landets skoler for at blive klar til at genåbne skolerne for 0.-5. klasse, hvilket Claus Hjortdal også kunne berette på DR Nyheder tidligere i dag.
Her til morgen mødte de første elever så i skole igen. Og mange - både elever, forældre og skolens medarbejdere - har i løbet af morgenen via landets tv-stationer og andre medier fortalt om det helt særlige ved at mødes på skolen igen.
Vi ønsker alle elever, forældre og medarbejdere en god genåbning - og gode skoledage.

------

Opdateret 14. april 2020 kl. 14

Genåbning: Hver anden kommune er klar fra i morgen

KL har spurgt kommunerne, hvornår de vil genåbne skolerne. Ud af 82 kommuner, der har svaret, regner lidt over halvdelen med åbne skoler fra i morgen onsdag. Reelt bliver der dog tale om en blød start.

Læs mere

------

Opdateret 9. april 2020 kl. 12

GENÅBNING: Individuel lægelig vurdering afgør fremmøde i skolen

Ud over at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har understreget, at INGEN skoler og institutioner skal genåbne, før alle sundhedsmæssige retningslinjer er overholdt, er et andet forhold præciseret, nemlig at alle i risikogruppen skal spørge egen læge.

Læs mere

------

Opdateret 9. april 2020 kl. 9.25

Vi svarer på spørgsmål i dag fra 10.-11 om skoleåbning på dr.dk 'Tæt på'

Hvordan kommer det til at foregå, og hvordan forbereder skolerne sig?

Næstformand Dorte Andreas er klar til at svare på spørgsmål sammen med landsformand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.

Chatten foregår på DR’s ’Tæt på’, som du finder her

Her kan DR’s brugere skrive ind for at få svar på deres spørgsmål.

------

Opdateret 8. april 2020

GENÅBNING: Skal ske langsomt og forsvarligt, siger undervisningsministeren

Efter både de administrative og sundfaglige retningslinjer ifm. genåbning af skoler og andre institutioner er offentliggjort, har der være usikkerhed blandt fagfolk og forældre om, hvordan opgaven mere konkret skal løftes. Læs hvad Skolelederforeningen mener.

Læs mere

------

Opdateret 7. april 2020 kl. 21:23

Genåbning: Så kom Sundhedsstyrelsens vejledninger ifm. åbning af skoler mm.

De sundhedsfaglige vejledninger ifm. genåbning af skoler og fritidsordninger er offentliggjort. Det er tale om høj logistik med bl.a. 2 m mellem børn ved borde indendørs, og leg mellem børn kun må være 5 børn udenfor og 3 børn indenfor. Samt ofte og hyppig rengøring og håndvask ...

Læs mere

------

Opdateret 7. april 2020 kl. 15

Genåbning: Her er ministeriets retningslinjer – men de vigtigste mangler fortsat: Sundhedsstyrelsens!

Ministeriet har udsendt retningslinjer for genåbning af folkeskoler, fri- og privatskoler, specialskoler, interne skoler, ungdomsskolens heltidsundervisning samt SFO, fritidshjem og klub. Men de tilsvarende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne er endnu ikke klar.

Læs mere

------

Opdateret 6. april 2020 kl. 21.32

GENÅBNING: 0.-5. kl. inkl. SFO kan starte ’blødt’ i skole 

Regeringen/statsministeren har nu meldt ud om, hvad genåbningen af Danmark betyder for landets skoler efter påske. 0-5. kl. elever kan starte gradvist. Afgangseksamen er aflyst.

Læs mere

------

Opdateret 3. april 2020 kl. 15.05

Fællesbrev fra skolen aktører vedrørende gradvis genåbning af skolerne

Sammen med de øvrige parter omkring folkeskolen har Skolelederforeningen lavet en fælles udmelding vedrørende gradvis genåbning af skolerne.

Læs mere

------

Opdateret 3. april 2020 kl. 12.50

DR tilbyder lærings-TV under Coronakrisen

DR Skole tilbyder nu et fast dagligt holdepunkt i hjemmeundervisningen for dels elever i 0.-3 og for 3.-6. klasse.

Læs mere

------

Opdateret 3. april 2020 kl. 11.05

NYHEDSBREV:
Skolelukning og covid-19 / Claus Hjortdal i videohilsen til lærere, pædagoger, ledere og forældre: Tak for en imponerende indsats

Læs vores nyhedsbrev med information om skolelukning og covid-19.

------

Opdateret 3. april 2020 kl. 10.55

Videohilsen: Tak for en imponerende indsats

Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal sender en stor tak og en påskehilsen til hele skolen, forældre og elever.

Når skolerne skal åbne igen - hvordan gør vi så, og hvad er vigtigt at have med i overvejelserne? Skoleledernes formand fortæller i videoen, hvad Skolelederforeningen er særligt opmærksom på, når en gradvis åbning af skolerne igen bliver mulig.

Se mere i videoen:


------ 

Opdateret 3. april 2020 kl. 10.50

Covid-19: Eksempler på indsatsen for udsatte børn og unge

KL har sammen med BUPL, BUPL’s Lederforening, DLF, BKF og Skolelederforeningen samlet en række eksempler på, hvordan kommuner og skoler rækker ud til udsatte børn og unge og deres familier.

Læs mere

------

Opdateret 31. marts 2020 kl. 17.10

Corona: Gradvis genåbning af skoler og andre institutioner

På et pressemøde i går lukkede Mette Frederiksen op for, at samfundet muligvis kan starte op igen. For skolerne kan der blive tale om en gradvis, kontrolleret proces med fx delt åbning mellem klasser og årgange, for at mindske antallet af elever og personale.

Læs mere

------

Opdateret 30. marts 2020 kl. 14.55

Nyt fra Lærerstandens Brandforsikring

Havde du en planlagt ferie i vente, og har du spørgsmål om afbestilling? LB har på deres hjemmeside samlet spørgsmål og svar om ændrede rejseplaner i forbindelse med covid-19-situationen.
LB skriver endvidere, at at deres ulykkesforsikring dækker alle, der arbejder eller er frivillige i forbindelse med nødberedskabet under Corona-epidemien uden ekstra omkostninger.

Læs mere

------

Opdateret 27. marts 2020 kl. 15.10

Covid-19: Aftale om afvikling af ferie

Der er nu indgået aftaler på alle offentlige områder om afvikling af frihed i forbindelse med hjemsendelse pga. covid-19 situationen. Det er Skolelederforeningens vurdering, at skoleområdet ikke påvirkes i nævneværdig grad af den indgåede aftale.

Læs mere

------

Opdateret 27. marts 2020 kl. 15.00

Udsatte børn og unge: Giv plads til ledelse og sund fornuft

”Vi skal bruge vores kræfter på at handle og hjælpe de børn, der har brug for det – ikke på bureaukrati og rigid registrering," siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.

Når skolerne er lukket i en længere periode, som det er tilfældet nu, er der brug for at have et særligt øje på gruppen af socialt udsatte børn og unge. Det er alle enige om. Indsatsen skal blot ikke drukne i overstyring og tidsrøvende administration.

”Vi har masser af gode eksempler på kommuner og skoler, der gør alt for at sikre, at alle elever klarer sig så godt igennem som muligt. Fx at ledere, lærere og pædagoger tager kontakt til udsatte børn og deres familier telefonisk eller ved at køre ud til familierne. Derfor vil jeg gerne advare mod, at vores indsats ikke drukner i nyt bureaukrati og administration."

Læs mere

------

Opdateret 26. marts 2020 kl. 11.30

Corona-krisen og lærernes pension

Lærernes Pension er godt rustet til at stå igennem Corona-krisen, skriver lppension.dk

På lppension.dk siger investeringsdirektør i Lærernes Pension Morten Malle:

”Der er ingen tvivl, at vi er i en alvorlig situation, og derfor følger vi udviklingen meget tæt. Men i vores investeringsstrategi tager vi altid højde for, at sådanne ekstreme situationer kan opstå, og derfor er situationen ikke kritisk for vores medlemmers pensioner. Vi har opbygget buffere, som vi kan trække på, når afkastet er negativt". 

Læs mere på lppension.dk

------

Opdateret 25. marts 2020 kl. 15.40

Åbner for renovering af skoler og andre institutioner

Et forslag fra Venstre, om - på baggrund af coronakrisen - at åbne for de kommunale pengekasser til bl.a. at modernisere og renovere landets folkeskoler, bakkes op af regeringen og bredt i folketinget.

Læs mere

------

Opdateret 25. marts 2020 kl. 15

Videohilsen fra Claus Hjortdal

Landets skoler, forældre og elever kigger nu ind i en hverdag med en forlænget periode, hvor skolerne er lukket ned.

Claus Hjortdal sender en hilsen til skolerne – og giver sit bud på, hvordan vi skaber tryghed og begejstring lige nu, hvor skoledagen er helt forandret for en tid.

I videoen opfordrer Claus Hjortdal til at være ekstra opmærksom på kommunikation til medarbejdere, forældre og elever – samt til at opsamle og dele de erfaringer, som dukker op:

------

Opdateret 24. marts 2020 kl. 12.20

Claus Hjortdal om den forlængede skolenedlukning

Skoleledernes formand Claus Hjortdal kommenterer til TV Midtvest på, at skoleledere, lærere, forældre og elever kigger ind i forlænget periode, hvor hverdagen er vendt på hovedet.
KLIK PÅ BILLEDET OVENFOR for at se videoen

------

Opdateret 23. marts 2020 kl. 16.30

Skoler skal fortsat være lukkede frem til 13. april

Statsminister Mette Frederiksen har for kort tid siden på et pressemøde annonceret, at regeringen har besluttet af forlænge alle de igangværende restriktioner og tiltag til og med den 13. april - 2. påskedag.

Ikke overraskende forlænger regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen sine tiltag for at hindre spredningen af coronavirus frem til efter påske, herunder nedlukning af skoler og dagtilbud.

Læs mere

------

Opdateret 23. marts 2020 kl. 13.35

Covid-19: Fælleserklæring skal sikre fleksibilitet

KL og de faglige organisationer på det kommunale område har indgået en aftale, der sikrer fleksibilitet i denne ekstraordinære tid med coronavirus.

Den ekstraordinære situation udløst af coronavirus kræver stor gensidig fleksibilitet, hurtighed og vilje til at finde smidige løsninger – centralt og lokalt.

KL og Forhandlingsfællesskabet har på den baggrund udarbejdet en fælleserklæring, som LC også har tiltrådt.

Læs mere her

------

Opdateret 23. marts 2020 kl. 11.30

Spørgsmål og svar om skolelukning m.m. i forbindelse med covid19

Tak for alle de mange gode spørgsmål til dr.dk's brugere!

* Bliver afgangsprøverne afholdt i år?
* Når nu internettet er så hårdt belastet, hvordan kan vi så sikre lærernes direkte involvering i elevernes undervisning?
* Hvorfor er der ikke en hotline til alle de børn, som har angst eller bare trænger til at snakke med en psykolog?

Spørgsmålene var mange, da næstformand Dorte Andreas og Rasmus Edelberg, landsformand Skole og Forældre, fredag eftermiddag deltog i en chat på dr.dk og svarede på spørgsmål om skolelukning og covid19.

Læs alle spørgsmål og svar her

------

Opdateret 20. marts 2020 kl. 15.10

Vi svarer på spørgsmål i dag kl. 17-18 på DR 'Tæt på'

Hvad sker der med eksamen, skoleafslutning, lejrskoler osv. i denne tid med skolelukning og covid-19?

Spørgsmålene er mange.

Derfor er næstformand Dorte Andreas klar ved tastaturet i dag fra kl. 17-18 for at svare på spørgsmål sammen med formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.

Chatten foregår på DR’s ’Tæt på’, som du finder her

Her kan DR’s brugere skrive ind for at få svar på spørgsmål om den helt ekstraordinære situation i landets skoler.

------

Opdateret 20. marts 2020 kl. 12:10

Ny lov og bekendtgørelse om nødundervisning

Folketinget har vedtaget en ny lov på skoleområdet, som gør det muligt at tage de nødvendige foranstaltninger på Børne- og Undervisningsministeriets område som følge af covid-19.

Med lovforslaget følger en ny bekendtgørelse om nødundervisning.

Folketinget har hastebehandlet og vedtaget den ney lov om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet, som skal forebygge og afhjælpe den situation, som COVID-19 forårsager.

Læs mere på www.uvm.dk, hvor både lov og bekendtgørelse kan læses.

------

Opdateret 19. marts 2020 kl. 15:05

Nyhedsbrev:
Skolelukning og covid-19 / Claus Hjortdal i hilsen: "I gør et fantastisk arbejde" / Vi har samlet nyttig information for skoleledelsen

Læs vores nyhedsbrev med information om skolelukning og covid-19

------

Opdateret 18. marts 2020 kl. 14:15

Covid-19: Få hjemmearbejdet til at fungere

Mange ledere og næsten alle medarbejdere på folkeskolerne arbejder for tiden hjemmefra på grund af den ekstraordinære situation. Vi har samlet en række gode råd til dem, der arbejder hjemme, særligt målrettet børnefamilier.
Læs mere her

------

Opdateret 18. marts 2020 kl. 13:20

CORONA: Status for brug af nødpasning i folkeskoler

KL oplyser, at det på skoleområdet er under 1 % af eleverne fra 0.-3. klasse, der er i nødpasning. Generelt oplever kommunerne, at færre børn var mødt op til nødpasning, end der var blevet tilmeldt.

Ifølge KL oplever kommunerne over hele linjen, at der er god kommunikation mellem forældre og institutioner, så alle skulle være orienteret om mulighederne for at få sine børn passet.

Skoleledelsen må være opmærksom på, at regeringen i går strammede op på, at forsamlinger på over 10 personer skal undgås, så det kan blive nødvendigt at dele passede børn i mindre grupper.

------

Opdateret 18. marts 2020 kl. 12:00

Covid-19, nødpasning, nødundervisning mv.: Del jeres indtryk og erfaringer!

Vil du som skoleleder være med til at dele dine erfaringer i denne helt usædvanlige situation?
Så hører vi meget gerne fra dig - så dine erfaringer kan være til glæde for andre skoleledelser.
Send os meget gerne dine indtryk, erfaringer eller gode tips om, hvordan du som leder tackler Covid-19 situationen.
Læs mere

------

Opdateret 18. marts 2020 kl. 11:30

Videohilsen fra Claus Hjortdal:
Kære skoleledere, I gør et fantastisk arbejde

"I handler både kreativt, konstruktivt og pragmatisk. I gør et fantastisk arbejde."
Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand, sender en stor hilsen til landets skoleledelser, skoler og alle skolens ansatte.

Læs mere

------

Opdateret 15. marts 2020 kl. 16:

Inspiration til fjern/hjem-undervisning

En række udgivere af undervisningsmaterialer har i denne særlige situation åbnet for gratis brug af deres digitale læremidler. Også læringsplatforme er klar med aktuel information og support.
Læs mere her

------

Opdateret 15. marts 2020 kl. 15.10:

COVID-19: Regler på vej til skoler og institutioner

Senere denne uge forventes det, at reglerne om nedlukning af skoler og institutioner blive udstedt.

Der er tale om midlertidige regler, som vil blive ophævet, når der igen kan gennemføres undervisning som normalt på Børne- og Undervisningsministeriets område.

Der er en del, som skoleledere skal være opmærksomme på at leve op til, sørge for og sikre.
På denne side på uvm.dk kan du læse nærmere. Siden opdateres løbende.

------

Opdateret 13. marts 2020 kl. 16:20:

Børne- og undervisningsministeriet har på deres hjemmeside samlet information om coronavirus/covid-19 på www.uvm.dk/corona.
Siden henvender sig til uddannelsesinstitutioner, og den opdateres løbende med aktuelle spørgsmål og svar om situationen. Her kan man holde sig opdateret i takt med, at situationen udvikler sig.
I Skolelederforeningen har vi her samlet de mest relevante spørgsmål og svar for skoleledelsen fra ministeriets hjemmeside.
Læs mere her

------

Opdateret 13. marts 2020 kl. 11.00:

Gode råd til skolen om undervisning hjemmefra i forbindelse med COVID-19

Selvom skolerne er lukket i to uger, er det målet, at eleverne skal have så meget undervisning som muligt.
Emu.dk har samlet en række råd til lærere og ledere på landets skoler.
Her findes blandt andet et afsnit om skoleledelsens rolle i forbindelse med undervisning hjemmefra.
En lang række digitale forlag og virksomheder har tilbudt at stille deres produkter gratis til rådighed for skolerne - du finder en liste, som løbende opdateres, på siden.
Find det hele her

-------

Opdateret 12. marts 2020 kl. 13.45:

Claus Hjortdal til forældre:
Vent med at gå på AULA

”Jeg vil opfordre landets forældre til at vente nogle timer endnu, før de går på AULA for at få nærmere information om deres børn skolegang.” 

Via flere medier opfordrer Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, i dag forældre til at lade være med at gå på AULA lige nu. Opfordringen kommer, fordi skolelederne lige nu har brug for at organisere sig – og derfor har brug for at systemet fungerer. Ud over skole-hjem-information bliver AULA også benyttet af skolens ledelse og personale til at planlægge den særlige indsats de næste uger. Det arbejde er i fuld gang på landets skoler, hvor der arbejdes på højtryk på planlægning og organisering.
Læs hele artiklen: Claus Hjortdal til forældre: Vent med at gå på AULA

-------

Opdateret 11. marts 2020 kl. 21.50: 

CORONA: Alle skoler og daginstitutioner lukker fra mandag og 14 dage frem...

På et pressemøde kl. 20:30 onsdag aften har statsministeren meddelt, at alle skoler og daginstitutioner lukkes fra på mandag og foreløbigt 14 dage frem som følge af, at coronavirus/covid-19 spreder sig ekstremt hurtigt, og at det er nødvendt at hindre/forsinke smittespredningen.
Læs mere

------

11. marts 2020 - eftermiddag:

Vi kan nu konstatere, at flere folkeskoler er lukket midlertidigt på grund af coronavirus/covid-19. Samtidig har flere skoler nu sendt elever og ansatte i karantæne.

Skolelederforeningen er i dialog med Børne- og Undervisningsministeriet og KL samt andre af skolens parter om udviklingen. Desuden indsamler og opdaterer vi her på siden løbende information og vejledninger, som kan være nyttige for skoleledelsen. 

Først og fremmest opfordrer vi skolerne til at være i tæt dialog med kommunerne om det lokale beredskab samt at holde sig nøje orienteret om sundhedsmyndighedernes anvisninger m.m.

Claus Hjortdal, formanden for Skolelederforeningen, siger:

”Det er vigtigt at få afklaret retningslinjer for håndtering af sygdom og fravær blandt både personale og elever, nødundervisning, kommunikationen med forældre, muligheder for at erstatte analog undervisning med digital m.m. Og naturligvis at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til større arrangementer og ud af huset-aktiviteter."

Inden for kort tid forventer Skolelederforeningen at kunne formidle en guide udarbejdet af UVM rettet mod personale og lederes håndtering af situationen, som den ser ud til at udvikle sig.

Foreningen vil desuden løbende arbejde på, at skoleledelserne kan finde nærmere information her på siden om, hvordan skolerne kan håndtere situationen og organisere sig.

 

Linksamling - find yderligere information

 • Corona-hotline for skoler- og institutioner
  Børne- og Undervisningsministeriet har etableret en hotline, hvor uddannelsesinstitutioner kan henvende sig med sektorrelevante spørgsmål til håndtering af coronavirussen. Det kan fx være spørgsmål om drift og tilskud eller prøver og eksamener.
  Telefonnummeret er 7080 6707 og har åbent mandag til fredag fra kl. 8-17

 • Information til undervisningssektoren
  Børne- og Undervisningsministeriet har på uvm.dk/corona samlet spørgsmål og svar, som omhandler undervisningssektoren. Her vil der også løbende komme information rettet til ledelsen på skoler og institutioner. Siden opdateres løbende blandt andet med aktuelle 'spørgsmål og svar'.

 • Fælles information fra myndighederne
  www.coronasmitte.dk samles oplysningerne fra en række danske myndigheder. Her er blandt andet afsnittet ’Seneste nyt fra myndighederne’.
  Telefonnummer til myndighedernes fælles hotline er 70 20 02 33

 • Information fra Kommunernes Landsforening
  KL følger fortsat situationen tæt og videreformidler blandet andet løbende anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Se mere HER
 • FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, har HER en vejledning med spørgsmål/svar vedr. ansættelsesretlige i forhold til situationen med Covid-19. 

 • Børns Vilkår HER samlet en række gode råd til, hvordan man taler med børn om coronavirus. 

 • Gode råd til skolen om undervisning hjemmefra i forbindelse med Covid-19
  Emu.dk har samlet en række godt råd til lærere og ledere.
 • Emu.dk har oprettet en temaside for genåbning, hvor der formidles gode råd og anbefalinger til, hvordan genåbningen kan tilrettelægges i tråd med de gældende sundhedsfaglige retningslinjer. Gode råd om genåbning af skolerne
 • Film til børn
  Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår sætter med små film fokus på covid-19.

  Film til børn, der vil vide mere om den nye coronavirus:

Film til forældre, lærere, pædagoger og andre voksne om hvordan, man taler med et barn om den nye coronavirus:Læs også: KL-notat vedrørende Coronavirus (5. marts 2020)

Denne side med information til skoleledelsen opdateres løbende