Pædagogisk afdelingsleder til Damhusengens skole i Vanløse

Damhusengens Skole i Vanløse søger en pædagogisk afdelingsleder med en naturlig tilgang til formel og uformel ledelse.

Detaljer

 • Firma navn: Damhusengens skole
 • Område: Hovedstaden
 • Land: Danmark
 • Industri: Skole
 • Speciale: Pædagogisk afdelingsleder
 • Stillingstype: Fuldtid
 • Opslået: 10-02-2020
 • Ansøgningsfrist: 12-03-2020

I august 2017 blev Damhusengens Skole etableret igennem en sammenlægning af to skoler. Siden da har skolen gennemgået en stor udvikling, og vi er stadig midt i at etablere vores skole- og udviklingsidentitet. Alle medarbejdere hos os skal derfor være interesseret i kulturudvikling, bygge en skole solidt op og træffe væsentlige beslutninger – dette gælder også vores nye pædagogiske leder.

Damhusengens Skoles sammenlægning er foregået mellem to meget forskellige skoler. Lige nu er vi midt i et tydeligt og retningsbevidst arbejde med kultur- og fællesskabsforståelse. Vi påbegyndte et toårigt skolefokus i august 2019, som omhandler forståelse og håndtering af fællesskaber, relationer og konflikter. Dette fokus for at opnå et fælles samarbejde om en god og sund skolekultur, der bygger på det perspektiv, at konflikter er en naturlig del af fællesskaber og samtidig indeholder et potentiale for læring og udvikling.

Vi mener, at det er os voksne, der skaber de gode forandringer, og som samlet ledelse har vi spot på at drive nærværende ledelse, være relationel skarpe og altid i stand til at skabe både leder- og følgeskab igennem den formelle og den uformelle ledelse. Vi støtter og understøtter hinanden, og vi har altid blikket for gode processer, der gennemføres med gensidig tillid, empati, humor og nærvær. Det er ledelsesstrategier, vi når langt med.

Det skal du kunne se dig selv i – og du skal dele vores grundsyn om, at alle gør det bedste, de kan. Og vores ambition om, at alle vores elever skal have lyst til at komme i skole hver dag.

Din daglige funktion vil være pædagogisk afdelingsleder for indskolingen i samarbejde med endnu en pædagogisk leder og sammen med KKFO-ledelsen have fokus på 0. 1. 2. 3. og 4. årgang. Derudover også med fokus på bevægelse, som en indgang til god personlig, social og faglig trivsel for eleverne.

Du skal være stærk teoretisk funderet; systemisk, didaktisk, praktisk og være dygtig til og interesseret i et tæt samarbejdende nyt ledelsesteam og i en skole i rivende udvikling.

Du skal være i stand til at sondre mellem det pædagogiske, det administrative og det medmenneskelige felt – og samtidig være systematisk og struktureret i dit daglige arbejde og meget gerne have lyst eller kendskab til skemalægningsredskaber og arbejdet med og i TRIO.

Du skal tro på skoleudvikling igennem et skarpt blik på nærvær, tydelighed og tryghed for alle, og hele tiden kvalificerer den samlede ledelses- og undervisningsopgave ved at være kommunikativ stærk sprogligt og skriftligt. Og endelig skal du være nysgerrig i forhold til, at vi igennem observationer, sparring og læringssamtaler kan skabe positive forandringer i vores praksis.

På Damhusengens Skole har vi fokus på en ”vi-kultur”, og at vi igennem fagligt nærvær og klare forventninger opnår en sund arbejdsplads og en skole i udvikling.

 • Du kan se dig selv i ambitionen: ”Fra en jeg- til en vi-kultur”, og du motiveres generelt af at omsætte tydelige visioner til grundlæggende praksis.
 • Du er stærk inden for nærværende ledelse og i dit relationsarbejde – og du ved, at du dermed opnår bedre følgeskab og motivation i ledelse af medarbejdere.
 • Du besidder udtalt humoristisk sans og er eksemplarisk i dit opgør med 0-fejlskulturen.
 • Du skal være uddannet lærer og må meget gerne være i gang med eller have afsluttet en ledelsesuddannelse eller gerne have ledelseserfaring.

Damhusengens Skole er en fire/seks-sporet skole med 1.230 elever og ca. 140 kompetente lærere og pædagoger.

Tiltrædelse den 1. maj 2020. Ansættelse sker efter gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger
Ledelse og sekretærer sidder i et åbent kontor, hvilket du skal være gearet til. Vi anbefaler, at du kontakter skolens sekretær på 3871 1095 for at arrangere et besøg.
Du kan stille afklarende spørgsmål angående stillingsindholdet til skoleleder Max Ulrich Larsen på 3871 1095.
Du er også velkommen til at se på skolens hjemmeside og/eller vores facebookside ”Damhusengens Skole”.

Sammen med din ansøgning beder vi dig vedhæfte CV, uddannelsesbevis og henvisning til minimum to referencer.

Søg stillingen her senest torsdag den 12. marts 2020.